5 leuke dingen om te doen in Den Haag voor jongeren met een budget

25.08.21 10:33 PM By Dennis

Den Haag is een geweldige stad waar van alles te doen is. Maar het kan moeilijk zijn om budgetvriendelijke activiteiten te vinden die niet veel planning vereisen. Wij hebben een lijst samengesteld van 5 leuke dingen die je in Den Haag kunt doen voor jongeren met een krap budget! Deze zijn allemaal betaalbaar en duren ongeveer 2 uur van begin tot eind. Ze zijn perfect voor last minute plannen of wanneer je gewoon iets snel en gemakkelijk wilt doen!

1 - Strand - Wat te doen in Den Haag

Het strand van Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland. Het unieke van een grote stad als Den Haag in combinatie met het strand maakt het een ideale locatie om leuke dingen te doen.


Enkele populaire activiteiten om te doen in Scheveningen Beach zijn zwemmen, strandwandelen, zeilen en nog veel meer. 

wat te doen in den haag
wat te doen in den haag

2 - Duinen - Wat te doen in Den Haag

Wil je meer de rust en natuur op zoeken zijn de duinen de oplossing voor jou! Neem je picknickmand en een kleedje mee en ontdek de verschillende duinparken die Den Haag te bieden heeft. Een budget vriendelijke manier om je dag te besteden. Je hebt de keuze om richting het noorden of zuiden te gaan.


Het Westduinpark ligt naast de Vogelwijk verstopt in de stad zelf. Deze duinen zijn makkelijk te bereiken per fiets of tram.


Een andere optie voor je budget activiteit in Den Haag is om richting Oostduinen te gaan, deze duinen zijn makkelijker te bereiken met de fiets. Wanneer je iets verder wilt gaan richting Wassenaar kom je Meijendel tegen met een fantastisch uitkijkpunt.

3 - Tour -  - Wat te doen in Den Haag

Wil je Den Haag ontdekken met een lokale gids? Dan heeft Enter The Hague de oplossing voor jou! Samen met een getrainde gids ga je op pad.


Dit is niet de meest budget manier om Den Haag te ontdekken maar het is zeker een unieke manier. In ongeveer 2,5 uur laat jouw gids zien wat te doen in Den Haag.


Er zijn verschillende tours beschikbaar te voet of met de fiets, je kan je zelfs rond laten rijden in een riksja! Je kan kiezen voor een tour met verschillende thema's zoals fotografie, street art of geschiedenis.

Meer informatie

Budget vriendelijk uit eten in Den Haag

wat te doen in  Den Haag

De Gracht

Naast uitgaansgebieden het Plein en de Grote Markt heb je nog een verborgen parel in het centrum van Den Haag. Aan de gracht van Den Haag ligt een mooie verzameling restaurants en bars waar je heerlijk kan eten voor een betaalbare prijs. Met award winnende restaurants zoals Yuzu en Ethica zit je al snel goed! 


De goedkoopste optie is The Golden Stork met een vegetarische kaart. Andere betaalbare en hippe opties zijn restaurant Werelds, Setare, Kaai 13 of De Kade.


Chinatown

Om de hoek van De Gracht ligt Chinatown, hier kun je de meest restaurants vinden met natuurlijk Aziatische invloedenin Den Haag. Geniet van een heerlijke Chinese maaltijd voor een betaalbare prijs!


Full Moon Op het menu staan allerlei Aziatische gerechten, van dumplings tot noedels en rijst met groenten en vlees of tofu. Dit is zeker een van de beste plekken om te eten in de stad! 

wat te doen in Den Haag

5 - Huur een kano  - Wat te doen in Den Haag

Iets anders actiefs te doen in Den Haag? Huur een kano en ontdek Den Haag vanaf het water. Het is een betaalbare manier om je middag door te brengen. Op het water kun je alle kanten op, dus laat je verrassen!


Den Haag zit vol met spannende activiteiten voor jongeren met een budget. Met deze tips heb je veel meer plezier en blijf je tegelijkertijd binnen dat maandbudget! 

Conclusie - Wat te doen in Den Haag

We hopen dat je genoten hebt van deze lijst met 5 leuke dingen om te doen in Den Haag voor jongeren met een krap budget. Als je meer informatie wilt over hoe de Nederlandse overheid het leven voor haar burgers gemakkelijker en goedkoper probeert te maken, raden we je aan onze blogpost van vorig jaar te bezoeken die ingaat op alle spannende veranderingen die er gaande zijn! Nu is het jouw beurt - wat zijn enkele leuke activiteiten of evenementen die millenials aanspreken? Deel ze hier met ons zodat we kunnen helpen het woord te verspreiden- iedereen verdient tenslotte een betaalbare kans op een leuke tijd!