Stadswandeling Den Haag "5 begeleide wandelingen in Den Haag"

08.08.21 03:07 PM By Dennis

Als je Den Haag bezoekt, wil je je reisroute uitstippelen met behulp van deze vijf wandelingen met gids! Deze rondleidingen zijn op verzoek in het Engels en Nederlands beschikbaar. Sommige bieden gratis vervoer van je hotel in Den Haag naar het beginpunt. Je kunt een wandeling maken door een van de mooiste steden van Europa. Een stadswandeling in Den Haag om je trip goed te beginnen.


 Natuurlijk staat Enter The Hague bovenaan de lijst met stadswandelingen waar je moet zijn als je in Den Haag bent.


Natuurlijk heeft Enter The Hague een mooie verzameling qua tours en voor de wandel tours zijn er genoeg opties in Den Haag.

Wij zette met een kleine greep ze op een rijtje:

stadswandeling

1 - Enter The Hague 

Of u nu een toerist bent of een inwoner, de historische tour van Den Haag laat u kennismaken met alle hoogtepunten die deze historische stad in petto heeft. Met een gids aan uw zijde maakt u een reis door de eeuwenoude Nederlandse geschiedenis en leert u hoe het moderne Nederland diep geworteld is in zijn rijke verleden!


De gidsen zijn meertalig en de tours zijn te vinden op hun website. Bezoek ze nu om te zien wanneer ze beschikbaar zijn voor uw bezoek!


Enter The Hague is hier met een nieuwe, interactieve manier van het verkennen van deze mooie stad dat prikkelt nieuwsgierigen genoeg om te wagen in het onbekende.

Meer informatie
Route
Met de trein naar Den Haag

Den Haag heeft 5 treinstations, waarvan Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor de grootste zijn. Dit tweede station is gevestigd in een prachtig historisch gebouw sinds 1843 dat dicht bij het stadscentrum ligt; het kan echter worden bereikt door een NS Sprinter te nemen vanaf een van de drie kleinere treinstations: Mariahoeve Moerwijk of Ypenburg voor wie liever niet zo'n lange reis heeft (een reis vanuit Brussel duurt slechts 2 uur en 22 minuten).

Met de trein naar Den Haag

Vanaf de snelweg bereikt u met gemak en gemak uw bestemming in Den Haag. Vanaf de Centrumring kunt u één van de vier parkeerroutes nemen: P-route Centraal Station, Centrum Noord (Noord), Centrum Zuid of Centrum West om een dichtbij gelegen plek te vinden die nog open is!


De beste manier om alle hoeken van Den Haag te verkennen is met de auto. Als er geen plaatsen meer zijn in de garages in de buurt van waar ik heen ga, dan is het misschien tijd om andere vervoerswijzen te gaan verkennen, zoals fietsen of openbaar vervoer

stadswandeling den haag

2 - Thehague.com - stadswandeling Den Haag

Denhaag.com is de officiele site van de gemeente Den Haag. Ze hebben voor jou verschillende wandelroutes in Den Haag uitgezet die je gratis kan downloaden en lopen. Ze bieden echter geen gidsen aan.


Den Haag is de perfecte stad voor een urban explorer. De straten zijn gevuld met verborgen hotspots die de lokale bevolking kent en liefheeft, maar ook bekende hoogtepunten zoals stranden, winkelcentra, restaurants - zelfs paleizen! Met onze online wandelroutes kun je al deze bezienswaardigheden moeiteloos verkennen: je hebt geen kaart nodig en je hoeft ook geen kaartapp te downloaden.

Denhaag.com

Op Denhaag.com vindt u de toeristische attracties en bezienswaardigheden van de stad en de culturele evenementen die in Den Haag plaatsvinden. Deze charmante Nederlandse hoofdstad ligt in het hart van Europa en is een must voor iedereen die van architectuur houdt of graag gaat shoppen!

Den Haag
Hoe bereid je je voor op een stadswandeling?
stadswandeling

Bereidt je voor

Google de naam van je vakantieplek op internet in combinatie met een wandeling en je zult versteld staan. 


Je kunt vaak meteen digitale stadswandelingen downloaden, of er in ieder geval ideeën voor opdoen. Er zijn allerlei soorten themawandelingen: een culinaire tour, een highlight tour door de stad, zelfs een die wandelen combineert met boottochten!

stadswandeling

Laat je rondleiden

In elke stad vind je wel een gids die alle ins en outs kent. Ze vertellen je over hun favoriete lokale plekjes, of wandelen met hen door schilderachtige straten om samen nieuwe plekken te ontdekken. 


Als dat nog niet genoeg voor je is, zijn er ook nog gidsen die gespecialiseerd zijn in het vertellen van verhalen! Eigenzinnig toch? Ik vind het leuk hoe ze hun stem zo goed kunnen gebruiken dat het echt helpt om een beeld te schetsen van wat er beschreven wordt!


Bijvoorbeeld: In Amsterdam hebben ze ook daklozen als gidsen - over een dagje uit te voet gesproken (en tegelijkertijd iets terugdoen)!


stadswandeling

Start je wandeling bij een VVV-kantoor

De eerste stap is natuurlijk naar binnen gaan. Bij het VVV-kantoor hebben ze vaak een selectie van wandelingen beschreven in mooie brochures of zo niet dan in ieder geval plattegrond van de stad met een aantal hoogtepunten erop aangegeven. Bestudeer ze en maak aantekeningen over waar je wilt wandelen, zodat je wandeltocht van begin tot eind interactiever zal zijn!

stadswandeling

Neem een handige (rug)tas mee

Het kan zo makkelijk zijn om het essentiële te vergeten als je een nieuwe stad aan het verkennen bent. Je begint te lopen en pas later realiseer je je dat je hotel of appartement mijlenver verwijderd is van waar het ook was dat je voeten deed tikken van opwinding, maar zonder water of kaart, hoe moet je dan vinden wat deze plek de moeite waard maakte om te komen? 


Al die mooie kleren zijn misschien niet genoeg als ze niet beschermd zijn tegen zakkenrollers! Met een rugzak heb je al deze dingen binnen handbereik en heb je beide handen vrij om op de terugweg foto's te maken.

stadswandeling

Goed schoeisel is een must

Je kunt je favoriete teenslippers of sandalen dragen voor een stadswandeling in Den Haag, maar die zijn niet gemaakt om lange afstanden te weerstaan. Blaren en pijnlijke voeten zullen hoogstwaarschijnlijk het gevolg zijn van het dragen van deze schoenen de hele dag terwijl u kilometers over het trottoir loopt, dus u kunt iets comfortabelers overwegen dat ontworpen is met deze in het achterhoofd, zoals Nike's Free 5.0 Wandelschoenen waar slechts 250 van elke 300 paar per jaar van worden verkocht vanwege het comfort en de duurzaamheid, wat perfect is als u van plan bent om uren door de stad te slenteren zonder veel tijd tussen de activiteiten door.


stadswandeling den haag gilde

3 - Gilde Den Haag 

We hebben het al eerder gehad over Gilde Den Haag. Deze organisatie biedt wandelroutes in Den Haag aan met gidsen.


Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen Gilde Den Haag. Zo'n 400 vrijwilligers van dit gilde zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)ervaring in voor hun medeburgers. Een tiental van hen werkt parttime op ons kantoor in het PEP-gebouw om vraag en aanbod bij elkaar te brengen voor alle bewoners die aan vaarwegen wonen!


Ken je die mensen die er een handje van hebben om de juiste mensen te ontmoeten? Nou, dat zijn geen genetische afwijkingen. Jij kunt er ook een zijn! Gilde Den Haag is een organisatie die wandeltochten door Den Haag aanbiedt, vol met inzicht in wat deze stad zo speciaal maakt door de geschiedenis en de moderniteit. Wanneer je hun tour in Den Haag neemt, weet je niet wie er langs je groep loopt- maar de kans is groot dat het een heel interessant iemand is (en waarschijnlijk uit heel Europa!). Met dit soort mogelijkheden binnen handbereik in de buurt van waar je woont of werkt... waarom zou je niet meedoen?!


Het is waar, er zijn veel verschillende wandelingen die u kunt maken in Nederland. Gilde Den Haag heeft meer dan 150 unieke wandeltochten om allerlei thema's en interesses te verkennen. De beste manier voor geschiedenisfanaten of liefhebbers van architectuur is onze populaire 'nachtwandeling' Voor bezoekers van buiten de stad die een authentieke ervaring willen na middernacht (of overdag), zal deze tour alles hebben wat op uw lijst van must see in Den Haag bezienswaardigheden staat - het bevat zelfs insider tips!

stadswandeling den haag ns

4- NS Wandelingen

De Nederlandse Spoorwegen zijn de beste als het gaat om reizen, want ze nemen je mee op een schilderachtige tour door Nederland. Alleen al in Den Haag hebben ze meer dan 45 wandelroutes! Er is ook een Amsterdam route en tal van andere steden die alternatieven bieden voor degenen die iets anders willen dan wat al deze treinen te bieden hebben.


Een schilderachtige wandeling door de hoofdstad van Nederland laat u alles zien, van monumentale gebouwen en mooie parken tot musea en winkels die zich kenmerken door hun kenmerkende stijl. Aan het eind kunt u genieten van een verfrissende duik in de zee van Scheveningen.

NS

Het Nederlandse spoorwegnet is het drukste van Europa en na Zwitserland dat van Japan. Vergeleken met andere landen met zo'n dicht spoorwegnet heeft het niet alleen een van de meest complexe netwerken, maar worden er ook dagelijks meer dan een half miljoen mensen vervoerd. Alleen al in 2007 reisden er dagelijks meer dan 500 duizend reizigers met de trein. De NS is veruit de grootste gebruiker, wat betekent dat je altijd op hen kunt rekenen als je info zoekt over treintrajecten of dienstregelingen - vooral omdat ze al sinds 1839 bestaan!


Het Nederlandse spoorwegnet mag dan een van de dichtste netwerken ter wereld zijn, als je zowel de lengte als het aantal inwoners in aanmerking neemt; dat betekent echter niet dat alles probleemloos zal verlopen tijdens je reis.

stadswandeling den haag

5- Stadwandeling Den Haag

Haagse Tours is het toonaangevende bureau voor stadsgidsen in Den Haag. Hieronder presenteren ze u onze verscheidenheid aan tours die variëren van een rondleiding door de oude stad tot een exclusieve dag om de Nederlandse cultuur en eten te verkennen. Wij doen er alles aan om uw tijd hier onvergetelijk te maken, of het nu met familie of vrienden is! Onze deskundige uit Den Haag zijn altijd meer dan blij om elke ervaring aan te passen aan wat u zoekt tijdens uw bezoek: voel je vrij om vandaag nog contact met ons op te nemen als dit klinkt als iets interessants; immers, geen twee wandelingen zijn hetzelfde, omdat elke wandeling kan worden aangepast op basis van hoeveel inhoud iemand wil verkennen (bijvoorbeeld kinderen die minder willen lopen).


Wat is bijzonder aan Den Haag?

Den Haag is een prachtige Nederlandse stad aan de Noordzeekust met stranden, hotels en regeringsgebouwen. Het beroemde Binnenhof huisvest het Nederlandse Parlement, terwijl op Paleis Noordeinde de werkwoning van Koning Willem-Alexander te vinden is.

Wat is typisch Den Haag?

Heeft u wel eens gehoord van de Haagsche Kakker? Het is een plat krentenbrood met donkerbruine specerijen die het heel smakelijk maken. De Haagshe Poffah daarentegen komt uit 't Bakkertje en lijkt op zijn neefje maar smaakt net iets anders omdat ze anders worden gemaakt. En wie houdt er niet van Hazelnootcrèmegebak of Bossche Bollen als toetje!

Wat betekent DEN in Den Haag?

Den Haag is de oudste plaatsnaam in Holland. Het gaat terug op Die Haghe ('het omsloten gebied, jachtgebied'). Later verschenen fantasienamen als des Graven hage. De betekenis van dit woord is "graafs" of "jachtgebied" Voor officiële documenten zoals geboorte- en huwelijksakten gebruikt de gemeente Den Haag zelf de naam ʼs-Gravenhage; voor algemeen gebruik wordt echter gewoon den haag (De Haga) gebruikt.

Waarom heet Den Haag The Hague?

Den Haag is de oudste en meest voorkomende naam. Het is een misvatting te denken dat 's-Gravenhage, Nederland' al bestond voordat Den Haag werd gesticht - dat was niet zo! Die Haghe ('het omsloten') is ontstaan toen Floris IV (1210-1234) in dit bosrijke gebied een jachtslot liet bouwen.

Is Den Haag een historische stad?

Den Haag, ook bekend als 's-Gravenhage, is de hoofdstad van een provincie in Nederland en telt ongeveer 500.000 inwoners. De stad zelf - met zijn vele terrassen en culturele bezienswaardigheden om te verkennen - kan een sfeervolle plek zijn voor bezoekers, terwijl de geschiedenis eeuwen teruggaat.


De stad heeft heel veel te bieden en kan worden bezocht door zowel stedelingen als stadsgidsen, vooral omdat steden zoals Den Haag wordt beschouwd als een van de meest fascinerend

Den Haag

Teamuitje Den Haag

Leuke teamuitjes om met de afdeling te doen!

Het groepsuitje van dit jaar zal een dag worden om nooit te vergeten. Jij krijgt de kans om het te plannen, want jij bent de volgende in de rij voor deze verantwoordelijkheid. Wij zullen je steunen en helpen met je taak - maak je geen zorgen! Waar heeft iedereen de vorige keer van genoten? Laat ons weten welke omgeving populair is onder onze teamleden, zodat we dienovereenkomstig kunnen plannen

Teamuitje Den Haag Strand

Een teamuitstapje naar het strand is een geweldige manier om een band op te bouwen met je collega's. Het is gemakkelijk, want het enige wat je hoeft te doen is inpakken voor wat zand en plezier! Wij hebben 5 activiteiten op een rijtje gezet die elk teamuitje nog gedenkwaardiger maken


Teamuitje winter Den Haag

Misschien wilt u in de winter een teamuitje in Den Haag organiseren. Een van de beste dingen die je kunt doen als je er bent, is binnen blijven, maar als je echt niets anders gepland hebt, neem dan de tijd voor een wandeling door de stad - dat is veel leuker dan de hele dag binnen zitten!


VR teambuilding game in Den Haag voor teambuilding

VRX1 Racing is een betoverende, wereldvreemde ervaring. Op het moment dat je de headset opzet en in je eigen persoonlijke Formule 1-racesimulator zit, voelt het als de realiteit! Je voelt de wind in je haren terwijl je met precisie door scherpe bochten rijdt. Een lichte trilling van het stuur stuurt trillingen langs je arm die perfect elke bocht van het parcours weerspiegelen. Het gaat niet alleen om winnen - er waren momenten dat ik achter mijn tegenstanders reed en hun auto in mijn spiegels zag. Ideaal voor een bedrijfsuitje met uw collega's.

Teamuitje: Escape the City Den Haag teambuilding

Een nieuwe trend in entertainment, een "escape room", klinkt als een heel spannende mogelijkheid om te beleven, ideaal voor teambuilding. Het idee van deze spellen is dat spelers puzzels moeten oplossen om binnen 60 minuten of minder uit verschillende scenario's te ontsnappen - ze verschillen per thema, maar meestal gaat het om het ontsnappen uit een afgesloten kamer.


Bent u op zoek naar een leuke ervaring die tegelijkertijd uitdagend en teambuilding is? Escape rooms zijn precies wat u nodig hebt om te beleven! Een groep vrienden of familieleden werkt samen om een uitweg te vinden voordat de tijd om is. Het enige wat nodig is, is teamwork, creativiteit en veel buiten de kaders denken om uit elke kamer te ontsnappen.


Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe en spannende activiteit om uw team te bieden, kijk dan niet verder dan escape room. Escape rooms zijn uitgegroeid tot de perfecte oplossing vaak gebruikt als onderdeel van corporate teambuilding oefeningen in plaats van oude standbys zoals bowlingbanen of biljartzalen die beginnen te muf lijken. Hoe werken deze interactieve puzzels? 


Wel, elke speler krijgt een uur in een kamer waar hij aanwijzingen moet oplossen om verder te komen door verschillende sloten met verschillende moeilijkheidsgraden te passeren die alleen kunnen worden ontgrendeld na alle vorige te hebben opgelost (denk aan "Mystery Rooms").


Als spelers hulp nodig hebben op hun weg zijn er meestal personeelsleden aanwezig die hulp bieden en ook hints geven indien nodig; maar onthoud - teamwork en communicatie zal iedereenJe komt misschien niet in een situatie van leven of dood terecht waarin je je verstand en kritisch denkvermogen moet gebruiken, maar het is nog steeds een opwindende ervaring. De eerste escape room werd eind mei 2013 geopend - er zijn nu meer dan 100 locaties! Je kunt deze levensechte spellen overal in Nederland spelen, waaronder Eindhoven, Rotterdam, Nijmegen en Amsterdam.


Unlock Scheveningen biedt elke week een nieuwe puzzel die je scherp houdt. In de afgelopen maand hebben we puzzels zoals "Saving Daphne", waarin spelers hun vriendin moeten redden van een boze tovenaar door aanwijzingen en raadsels op te lossen voordat ze voor altijd verloren zijn! Probeer vandaag nog een van onze nieuwste uitdagingen als deze te makkelijk voor je zijn.

Conclusie

Den Haag is de perfecte stad voor een verborgen hotspot zoeker. De straten zijn vol met plaatsen die de lokale bevolking kent en liefheeft, maar ook beroemde bezienswaardigheden zoals stranden, winkelcentra, restaurants - zelfs paleizen! Met onze online wandelroutes kunt u al deze bezienswaardigheden moeiteloos verkennen: U hoeft niet te stoppen bij Starbucks of een app te downloaden. Enter Den Haag heeft een interactieve manier bedacht om deze prachtige stad te verkennen die nieuwsgierigheid zal opwekken bij degenen die zich in het onbekende durven te wagen.

Get Started Now