10 Stappen voor een leuk en uniek bedrijfsuitje in Den Haag | Enter The Hague

14.08.21 01:59 PM By Dennis

Wanneer u op zoek bent naar manieren om uw werknemers gelukkig en gemotiveerd te houden, is het belangrijk om buiten de gebaande paden te denken. Een manier die veel bedrijven kiezen is het organiseren van bedrijfsevenementen. Maar er kan veel druk staan op het organiseren ervan, want ze moeten leuk en uniek zijn! In deze blogpost geven we je 10 stappen voor het plannen van een bedrijfsuitje in Den Haag met een gegarandeerd resultaat: een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen!

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 1 - Wat is het doel van het uitje?

Het organiseren van een bedrijfsevenement wordt meestal gedaan met een specifiek doel voor ogen. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende doelen die u in gedachten moet houden bij het plannen van uw evenement.

  • Elkaar beter leren kennen
  • Teambuilding
  • Iets vieren, bijvoorbeeld een jubileum van personeel of het bedrijf
  • Een leuke dag hebben met elkaar
  • Personeel uitdagen en grenzen opzoeken
  • Motiveren en bedanken van medewerkers

Een van de moeilijkste taken voor een bedrijf is het organiseren van een personeelsfeest. Door duidelijke doelstellingen te hebben, helpt het u herinneren om activiteiten op te nemen die uw doelen het beste weerspiegelen.

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 2 - Wie worden er uitgenodigd?

Om te beslissen wie je uitnodigt, moet je uitgaan van je doel. Als het doel teambuilding is en plezier voor iedereen, dan kun je partners uitnodigen en ook hun kinderen (voor een bedrijfsjubileum). Maar als de taak teambuilding is, dan worden alleen werknemers uitgenodigd.

bedrijfsuitje den haag

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 3 - Wanneer vindt het bedrijfsuitje plaats en wat zijn de openingstijden?

De eerste stap bij het organiseren van een bedrijfsuitje in Den Haag is het kiezen van de datum. Bedrijven hebben vaak te maken met beschikbaarheidsproblemen op basis van hun locatie of agenda, dus het hebben van een of meer mogelijke opties kan u helpen uw keuzes te beperken.


Grootschalige bedrijfsevenementen kunnen moeilijker te organiseren zijn, maar een eenvoudige manier om dit te doen is door een e-mail te gebruiken om een datum voor het evenement vast te stellen.

bedrijfsuitje Den Haag

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 4 - Hoeveel is het budget?

Geweldig, nu heb je bepaald wat het doel van het evenement moet zijn en hoe laat het moet plaatsvinden. Nu is het een goed moment om het ook over het budget (geld) te hebben.


Voor bedrijfsevenementen is er een vast budget. Als u een evenement organiseert vanuit de personeelsvereniging, is er waarschijnlijk een gespaard budget dat kan worden uitgegeven en soms zal het bedrijf er zelfs nog wat geld bovenop doen.


Wanneer u een evenement plant, zorg er dan voor dat de uitgaven in evenwicht zijn. Verdeel wat je opzij hebt gezet voor eten en drinken over lunch, diner en late night snacks zodat niemand honger heeft.

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 5 - Waar gaan we heen?

Een vraag die het overwegen waard is, is waar het bedrijfsevenement zal worden gehouden. Is het belangrijk voor u om ver weg van huis te gaan? Als u hier goed over nadenkt, kunt u geld besparen op vervoer of door uw eigen kantoorruimte te gebruiken.Wat voor soort evenement?


Een ander punt van overweging is het type, of genre, van het bedrijfsuitje. De twee meest voorkomende types zijn recreatieve en educatieve uitjes. Recreatieve evenementen zijn bijvoorbeeld paintballen of bowlen, terwijl een educatief evenement bijvoorbeeld een dagje naar het museum kan zijn. Een bedrijfsuitje in Den Haag is natuurlijk een hele goede optie!

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 6 - Wat kunnen we doen dat anders is?

Zodra u weet in welke tijd van het jaar het evenement zal plaatsvinden, hoeveel uur het zal duren en hoeveel geld er beschikbaar is voor activiteiten, kunt u beginnen met de logistieke planning. Wilt u een evenement dat de hele dag duurt of alleen 's avonds gezellig samenzijn? Het zomerseizoen biedt tal van buitenactiviteiten zoals wandelen die de mensen overdag kunnen vermaken; de winteractiviteiten zoals schaatsen of skiën zijn geweldig voor de winter.


Er zijn veel aanbieders van leuke activiteiten online waar u kunt zoeken naar het perfecte uitje. Ben je bang dat je budget krap is? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg low-end avonturen die net zo goed zullen zijn als een high end.

Tip: niet alles hoeft gekker, leuker of origineler te zijn.

Ook al willen de mensen een leuker en origineler uitje dan de vorige keer, het is meestal niet nodig. Door ervoor te zorgen dat het evenement voor iedereen plezierig is, blijft alles in goede banen lopen.


Bij het plannen van een bedrijfsuitje is het belangrijk om voldoende eten en drinken te voorzien voor het evenement. Een volledig dagprogramma is niet compleet zonder deze elementen. Wij raden u aan wat geld te besparen door betaalbare catering te bestellen of lunchpakketten klaar te maken in plaats van dure lunches te kopen bij een eetgelegenheid.

bedrijfsuitje den haag

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 7 Hoe komen we daar?

Als u voor het bedrijfsevenement de stad uit gaat, moet er ook een beslissing over het vervoer worden genomen. Er zijn twee opties om te overwegen: een bus, een vliegtuig, of iedereen brengt zijn eigen auto mee.


Busvervoer

  • Bij het regelen van een bus voor bedrijf, is het belangrijk om offertes van meerdere bedrijven en boek vroeg om niet te missen gewenste reserveringen. Het veiligstellen van budget toewijzingen is ook een factor van overweging bij het boeken van de bus. Denk bij het reserveren van opstapplaatsen aan het aantal af te leggen kilometers of de groepsgrootte, en aan de specifieke details van timing en locatie.

Eigen vervoer
  • De meest gekozen vorm van vervoer naar bedrijfsevenementen is de eigen auto. Zo heeft iedereen tijd voor zichzelf en het is kosteneffectief, maar zorg ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is op de locatie die u kiest. Geef al uw medewerkers een passende routebeschrijving, zodat ze kunnen kiezen welk deel van een groot terrein ze willen


Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 8 - Hoe moet het bedrijfsuitje worden georganiseerd?

U hebt nu een goed idee van wat er moet gebeuren en u kunt zich afvragen of u al dan niet bekwaam genoeg bent in het organiseren van uw bedrijfsevenement.

U kunt ervoor kiezen om een hele dag te vullen met zelfbedachte activiteiten, maar dit kan moeilijk blijken als het onder werktijd moet worden afgerond vanwege uw baas.


Uitbesteden


U hoeft echter niet alles zelf te doen. U kunt offertes aanvragen voor activiteiten en de beste kiezen voordat u vervoer, hotels, eten en drinken enz. regelt. U kunt het ook allemaal uitbesteden en een evenementenbureau vertellen welke locatie u wilt.

Enter The Hague biedt zoals eerder besproken ook verschillende arrangementen aan. Geinteresseerd?

bedrijfsuitje den haag
Kies uw bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 9 - Wat te doen als organisator op de dag van een evenement?

Zorg ervoor dat je op de dag van het evenement een lijst van deelnemers hebt, met vermelding van eventueel noodzakelijk vervoer en dieetvoorschriften. Blader indien nodig door andere evenementdetails en vergeet niet te genieten.

Bedrijfsuitje Den Haag
Stap 10 - Om een onvergetelijk bedrijfsuitje te beleven, neem je deze stappen.

Organiseer een onvergetelijk bedrijfsuitje door een eenvoudig 10-stappen proces te volgen.


Een leuk en uniek bedrijfsuitje is eenvoudig te realiseren door deze 10 stappen te volgen. U kunt ook eens Enter The Hague proberen, waar veel meer informatie over dit onderwerp te vinden is.